Новини

НЕ на безвремието и бездействието на държавата. В подкрепа на протеста „Свобода за бизнеса”.

protest

    ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ в БТА

    Участници: Магдалена Милтенова – КАП, Димитър Димитров – КАПБ, Йоана Лалова – ЕТК, Красимир Цветков – НТС, Христо Радков – БОШ, Йонко Иванов – СУЦАМП, Ричард Алибегов – БАЗ.

(http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_l9oa4sec).

ПРОТЕСТ на Автобусните и Таксиметровите Превозвачи

protest

    ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ в БТА

Обявяване на ефективен протест на автобусните и таксиметровите превозвачи срещу непреодоляването от Народното събрание на президентското вето за инкриминиране на нерегламентираните превози. Още информация може да намерите ТУК:

(http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_w82xxpr0).

Покана за Общо събрание

pokana os_2019

    Уважаеми Дами и Господа,

          Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел "НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА АВТОБУСНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ В БЪЛГАРИЯ" със седалище - гр. София, бул. Княгиня Мария Луиза №100, ет.4, офис 7, БУЛСТАТ 176034327, на основание чл. 26 от ЗIОЛНЦ и чл. 26 и чл.27 от У става на сдружението свиква редовно Общо събрание на Сдружението, което ще се проведе на 10.10.2019 г. (четвъртък) от 13.00 ч. в седалището на НСАПБ гр. София, бул. Княгиня Мария Луиза №100, Централна автогара.

С Уважение,

Симеон Милушев


Пълният текст на поканата може да прочетете ТУК:

(http://nsapb.bg/images/novini/20190909/pokana_os_2019.jpg).

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ В БТА

bta logo

   


Проблемите на автобусния бранш – протести или решения?

 

Акценти:

 

Нерегламентиран превоз;
ТОЛ система;
Транспортни схеми и възлагания на превозите от общините;
Компенсации и субсидии в автобусния транспорт;
Определяне на дата за начало на безсрочни протестни действия.

 

Участници: Петър Захариев – НСАПБ, Себахтин Исмаил - НСАПБ, Ивайло Константинов – НСАП, Магдалена Милтенова – БССИТ, Стоянка Стойкова – НСП, Георги Милошев – БФПТ, Максим Петков - НСПВ, Видко Митрович - КАПБ.


Запис на пресконференцията може да видите ТУК:

(http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_9x0hwnmi).

Покана за Общо събрание

pokana

    Уважаеми госпожи и господа,

          От името на Управителния съвет на НСАПБ, имам удоволствието да Ви поканя на редовно годишно Общо събрание, което ще се проведе на 09.08.2018г. от 13.00ч. в гр. София, Хотел Рила.

С Уважение,

Симеон Милушев


Пълният текст на поканата може да прочетете ТУК:

(http://nsapb.bg/images/novini/20180709/pokana.jpg),

или ТУК:

(http://nsapb.bg/images/novini/20180709/pokana.pdf).

ПРОТЕСТ

protest

    На 17.05.2018 г. от 10:00 ч., на Цариградско шосе посока Орлов мост, ще се проведе протест с ограничен брой автобуси и товарни автомобили поради засилените мерки за сигурност.

Позицията на НСАПБ по повод предложенията за промени в Европейското законодателство (Пакети за мобилност) може да прочетете ТУК:

(http://nsapb.bg/images/novini/20180512/pozicia.doc).

На 30 април 2018 г. се проведе среща за обсъждане на предложението на Европейската комисия за промените на общите правила за достъп до международния пазар на автобусни превози

787

  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

  На 30 април 2018 г. от 11:00 часа в Хотел „Вега“, се състоя среща по покана на Г-н Петър Курумбашев, член на Европейския парламент и член на Комисия по транспорт и туризъм към Европейския парламент и г-н Георги Свиленски, народен представител и зам.-председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към 44 НС. На среща се обсъди предложението на Европейската комисия за промените на общите правила за достъп до международния пазар на автобусни превози, във втория „Пакет за мобилност“. С промените се предлага либерализация на международния превоз на пътници и товари, което показва липсата на последователност на Европейската комисия по отношение на законодателството касаещо международните превози, в контекста на първият и вторият Пакет за мобилност. Всички присъстващи сдружения изразиха своето недоволство към неравнопоставеността на предложението и подписаха протестна нота до комисията и след дебатиране на проблема, ще вземат решение за по нататъчни действия по казуса.

  С Уважение,

  Васил Пиронков - Председател на УС на НСАПБ

 


 


View the embedded image gallery online at:
http://nsapb.bg/bg/news.html#sigProGalleriadedebdf536


 

 


На 07.02.2018г. се проведе среща на тема: "Подготовка на Проект на Закон за Българската автомобилна камара и законодателни промени в областта на обществения превоз на пътници"

img 9068

  На 07.02.2018г. от 10.00ч. в Хотел "Рила" София, се проведе среща, предложена от г-жа Стойкова и организирана от г-жа Милтенова на тема: "Подготовка на Проект на Закон за Българската автомобилна камара и законодателни промени в областта на обществения превоз на пътници".

  На срещата се взе единодущно решение, че обединение трябва да има, но предложения проект на закон, e дискримиционен спрямо автобусните превозвачи и затова ще се създаде комисия, която да подготви текстове за самостоятелен закон. Останалите неотложни проблеми, ще се подготвят в отделни писма и ще се изпратят до КТИТС и МТИТС.

 


 


View the embedded image gallery online at:
http://nsapb.bg/bg/news.html#sigProGalleria8c0da83ae0


 


На 07.12.2017г. НСАПБ присъства на обсъждането и дебатирането на Законопроекта за Българска автомобилна камара.

beg 014

  На 07.12.2017г. НСАПБ присъства по покана на г-н Станислав Иванов – заместник-председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в 44-то Народно събрание на обсъждането и дебатирането на Законопроекта за Българска автомобилна камара. След почти скандални дебати и нападки се стигна до решение за Нова среща след 10.01.2018г.

 


 


View the embedded image gallery online at:
http://nsapb.bg/bg/news.html#sigProGalleria8ef203ba68

 На 05.12.2017г. в "Гранд хотел София", НСАПБ присъства на Национална кръгла маса

beg 132

  На 05.12.2017г. в "Гранд хотел София", НСАПБ присъства на Национална кръгла маса на тема " Мерки за безопасен транспорт и транспортните политики на общините и държавата при възлагането на обществен превоз на пътници" организирана от БССИТ, съвместно с АИКБ. На срещата бяха поканени МТ, МВР, МФ, МТСП, МОСВ, МИ, МТИТС, ИА"АА", Председателите на комисиите по транспорт и правни въпроси към парламента, АОП, АДФИ, Сдружението на Общините, СНЦ, КНСБ, КТ Подкрепа  и други, но основни Министерства и Сдружения не уважиха срещата. Ще се подготви декларация с обсъдените въпроси и ще се връчи на заинтересованите Министерства и администрации.

 Дневният ред на събитието можете да видите тук.

 


 


View the embedded image gallery online at:
http://nsapb.bg/bg/news.html#sigProGalleria17dbf6ba34

 Страница 1 от 13

Начало
Предишна
1

Вход за членове

НСАПБ е член на

ИПРУ

ipru 


КРИБ

КРИБ - Конфедерация на работодателите и индустриалците в България

banner

Партньори

cbs logo

tofedlogo

vivacom logo

 

Scania-Touring

banner