Новини

Протестите на превозвачите продължават

btv2

   В момента трябва да протестираме, за да може правителството да изпълни собственото си коалиционно споразумение, каза Магдалена Милтенова

   "Тази неделя" продължава със скандала между властта и превозвачите, който изглежда, че ще завърши с протест в началото на новата седмица.

   След като те напуснаха среща с премиера и министри обидени, изтече и запис на разговора им. Той завършва със скандал.

   Какви са исканията към властта - разговор с Магдалена Милтенова, която представлява превозвачите.

   "Скандалът, освен че не е приключил, продължава да се разгаря, защото подобно некомпетентно поведение, подобна липса на експертиза ние отдавна не сме виждали в Министерството на транспорта", каза тя.

Цялата статия може да видите ТУК:

(https://www.btv.bg/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/protestite-na-prevozvachite-prodalzhavat.html).

ПРОТЕСТ

protest

  

  protest

 

Представител на превозвачите: Не знам кой направи записа, но му благодаря. Истината стана ясна

nova

   „Не сме отишли там, за да слушаме колко торти е произвела съпругата на премиера", каза Магдалена Милтенова

   „Не мога да кажа кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, но му благодаря. Всички лъжи, които бяха изречени в предните дни - как ние сме провокирали премиера и как сме се държали по непристоен начин, станаха ясни. Докато бяхме там имаше видеозапис от представители на МС. Няма какво да крием. Аз от 2 дни обяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато искате да правите затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изтекъл от там. Извинявайте, но ние не сме били на тайна среща. Не сме поискали нищо незаконно, че да бъде тайна за обществото”. Това заяви в ефира на „Събуди се” Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

   Превозвачите отново ще излязат на протест. Това ще се случи във вторник, поясни Милтенова. Тя допълни, че от МС не отричат това, което се е случило.

   „Съвсем възпитано помолих премиера да продължим конструктивно разговора, след като се бяхме отдалечили от темата. Не сме отишли там, за да слушаме колко торти е произвела съпругата му. Така започна разговорът ни. Това нормално ли е? Говореше се на различни теми, но не и по тази, за която бяхме отишли. Проявихме търпение. След моята молба той избухна. Не мога да приема, че на една среща, която е направена под формата на диалог, трябва да има само монолог. Най-абсурдното в случая е, че част от коалиционното споразумение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии. В момента трябва да протестираме, за да може правителството да изпълни собственото си коалиционно споразумение”, коментира Милтенова.

   По думите й от срещата не е имало никакъв ефект и не е било чуто нито едно конструктивно решение. Според нея фокусът на протеста е изместен.

   „Няма европейска държава, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. Парите от тол таксите ги няма. Основното ни искане в момента е свързано с високите цени на горивата. Искаме те да бъдат регулирани посредством намаляване на акциза и махане на биодобавката”, каза още тя.

   По думите й от бранша са отворени за диалог, но държат от тук нататък срещите да се провеждат в присъствието на медиите. Според нея е редно премиерът да поднесе извинение на превозвачите.

   От МС заявиха, че срещата не е била записвана, а са правени само протоколни кадри. Още в петък в писмена позиция Министерският съвет уточни, че „вчерашната работна среща с представители на превозвачите не предполага да бъде записвана без знанието на участниците в нея”. А наличието на запис невеждало на мисълта, че е търсен конфликт.


Цялата статия може да видите ТУК:

(https://nova.bg/news/).

Защо превозвачите напуснаха срещата с премиера?

btv1

   Помолихме премиера да се концентрираме върху поставените теми, но тогава ни беше казано ако нещо не ни харесва – вратата е зад нас, каза Магдалена Милтенова

   Превозвачите продължават с протестите, след като във вчерашния ден напуснаха официална среща с премиера Кирил Петков. „Ние отидохме с определени очаквания. Помолихме премиера да се концентрираме върху поставените теми, но тогава ни беше казано ако нещо не ни харесва – вратата е зад нас“, каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

   Тя поясни, че по време на срещата са обсъждани теми, които по никакъв начин не засягат проблемите на превозвачите. Те бяха обвинени, че прекъсвали министър-председателя по време на разговорите. „Аз лично прекъснах премиера. Ако Министерски съвет има доблестта – нека изнесе записа от срещата“, каза Милтенова.

   „Ние четири месеца говорим за проблемите и е абсурдно все още да няма решение. Беше споменато, че акцизът не може да бъде намален. В случая не се касае, че искаме някакви пари. За автобусните превози трябваше да има субсидиране, поведението към нашия бранш е недопустимо“, каза тя.

   „Постигнахме частичен резултат по време на срещата. За месец май ще има компенсиране на високите цени на енергията, но с неуточнен размер“, каза Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, който също присъства на срещата.

   „Ние търсим трайно решение, а не месец за месец. Ние не говорим за помощи, а за връщане на надвзетото“, каза още Велев.

Цялата статия може да видите ТУК:

(https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/zashto-prevozvachite-napusnaha-sreshtata-s-premiera.html).

Бесни превозвачите напуснаха срещата си с Кирил Петков, готвят блокада на държавата

newsbg   Представителите на транспортния бранш напуснаха гневни срещата си с премиера Кирил Петков, на която бяха поканени, за да бъдат обсъдени исканията им за справяне с кризата в бранша.

   Причината - исканията им не били чути от правителствения ръководител, а единствено им било обяснявано, как те не могат да бъдат изпълнени. Всъщност в залата остана само една транспортна асоциация (чийто представител вози премиера по дупките на Витиня), а останалите 9, представляващи огромна част от сектора, демонстративно напуснаха. 

   "Министър-председателят заяви, че в тази зала той определя правилата и ако не ни харесва, да станем и да си тръгнем. Ние това и направихме. Държавата не е на министър-председателя, не е на "Продължаваме промяната". Това е скандално", разказа как е протекла оказалата се кратка среща председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова. 

   Три са основните искания на превозвачите - намаляване на акциза на горивата с 50%, отпадане на биокомпонентата, което отново би довело до корекция на цените надолу, както и отлагане на планираното разширяване на тол системата.

   През цялото време премиерът обяснявал на бранша как акцизът няма как да бъде намален, което, подчерта Милтенова, е невярно, защото има писмо от Европейската комисия, която позволява прилагането на подобна мярка дори и в страни с минимален акциз като България.

   Още от следващата седмица превозвачите започват масови протестни действия в цялата страна. Първоначално датата, обявена още при предишния протест, блокирал центъра на столицата, бе 18 май, но демонстрациите ще започнат още от 10-то число. На 18 май пък автобусите няма да превозват пътници. Предвиждат се и блокади на пътища, ГКПП-та и т.н., като предстои конкретните форми и локации на недоволството да бъдат обявени в близките дни.

   "В нашия протест няма политически искания. Нашите искания са свързани единствено и само с овладяване на инфлационните процеси, овладяване на икономическата криза. Защото ние се борим за нашия бизнес, за нашите семейства, за всеки български гражданин, който е ощетен", каза Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи.

 


Цялата статия може да видите ТУК:

(https://news.bg/politics/besni-prevozvachite-napusnaha-sreshtata-si-s-kiril-petkov-gotvyat-blokada-na-darzhavata.html).

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ В БТА

bta

  Правителството срещу превозвачите - лъжи и истини. Обявяване на нов общонационален протест. Искане на оставки

 

 

Участници:

 АЕБТРИ - Георги Петърнейчев; Българско обединение на шофьорите - Христо Радков; Европейски транспортен клъстер - Йоана Лалова; Конфедерация на автобусните превозвачи - Магдалена Милтенова; Камара на автобусните превозвачи - Васил Пиронков; Камара на автомобилните превозвачи в България - Димитър Димитров; Съюз на международните превозвачи - Йордан Арабаджиев.


Запис на пресконференцията може да видите ТУК:

(https://www.bta.bg/bg/pressclub/archive/13772).

Протести и оставки! - говорят превозвачите!

visia0

  Протести и оставки! - говорят превозвачите!

 

 

 

  Една от най-горещите теми на седмицата - мащабните протести на транспортния бранш. Какви са исканията, за които настояват протестиращите и какво очакват да постигнат? Оказват ли влияние високите цени на горивата и ТОЛ таксите върху нас, гражданите? Къде са събраните средства от ТОЛ таксите? На гости в студиото на "Визия 0" са г-жа Магдалена Милтенова, Председател на Конфедерация на автобусните превозвачи и г-н Димитър Димитров, Изпълнителен директор на Камара на автомобилните превозвачи в България, които ще ни разкажат повече по темата.


Цялото предаване може да видите ТУК:

(https://www.youtube.com/watch?v=cHqnpntwGcU).

НЕ на безвремието и бездействието на държавата. В подкрепа на протеста „Свобода за бизнеса”.

protest

    ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ в БТА

    Участници: Магдалена Милтенова – КАП, Димитър Димитров – КАПБ, Йоана Лалова – ЕТК, Красимир Цветков – НТС, Христо Радков – БОШ, Йонко Иванов – СУЦАМП, Ричард Алибегов – БАЗ.

(http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_l9oa4sec).

ПРОТЕСТ на Автобусните и Таксиметровите Превозвачи

protest

    ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ в БТА

Обявяване на ефективен протест на автобусните и таксиметровите превозвачи срещу непреодоляването от Народното събрание на президентското вето за инкриминиране на нерегламентираните превози. Още информация може да намерите ТУК:

(http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_w82xxpr0).

Покана за Общо събрание

pokana os_2019

    Уважаеми Дами и Господа,

          Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел "НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА АВТОБУСНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ В БЪЛГАРИЯ" със седалище - гр. София, бул. Княгиня Мария Луиза №100, ет.4, офис 7, БУЛСТАТ 176034327, на основание чл. 26 от ЗIОЛНЦ и чл. 26 и чл.27 от У става на сдружението свиква редовно Общо събрание на Сдружението, което ще се проведе на 10.10.2019 г. (четвъртък) от 13.00 ч. в седалището на НСАПБ гр. София, бул. Княгиня Мария Луиза №100, Централна автогара.

С Уважение,

Симеон Милушев


Пълният текст на поканата може да прочетете ТУК:

(http://nsapb.bg/images/novini/20190909/pokana_os_2019.jpg).

Страница 1 от 14

Начало
Предишна
1

Вход за членове

НСАПБ е член на

ИПРУ

ipru 


КРИБ

КРИБ - Конфедерация на работодателите и индустриалците в България

banner

Партньори

cbs logo

tofedlogo

vivacom logo

 

Scania-Touring

banner